Історичні романи про Францію


Історичні романи про Францію
Франція – країна мрій багатьох людей всіх часів. Париж вважається містом пристрасті, кохання та інтриг, а також центром світової моди. Історія Франції продовжує надихати багатьох митців і в наш час, які відчувають у ній історію боротьби за свободу. Що ж у цій країні такого привабливого та особливого? Спробуємо це дізнатися сьогодні!


З класичних історичних романів варто згадати легендарний «Собор Паризької Богоматері» пера неперевершеного Віктора Гюго. Ця книжка вважається першим історичним романом французькою мовою! П’ятнадцяте століття, красуня Есмеральда та горбун Квазімодо, трагічна історія кохання нещасного звонаря та просто деталі буття догочасних французів. Образ собору тут постає як символ життя вільного і водночас обмеженого, сповненого упереджень та шаблонного мислення.  Це один з тих класичних творів літератури, який обов’язково має прочитати кожен. Адже імена Есмеральди та Квазімодо мало хто не чув.


Історичні романи про столітню війну та просто книги про історію Франції недарма завжди користувалися попитом, адже Франція і сьогодні відіграє надзвичайно важливу роль у світовій політиці. Роман "Квентін Дорвард" Вальтера Скотта, уперше опублікований 1823 року, розповідає про боротьбу між королем Людовиком ХІ та Карлом Сміливим, герцоґом Бурґундським. З винятковою майстерністю автор змальовує всі деталі життя середньовічної Франції, тому ця книга буде цікава навіть тим, хто не надто цікавиться історією. Сам же головний герой Квентін Дорвард постає втіленням лицарської честі та відваги. Подвиги заради прекрасної дами, битви та інтриги – ви знайдете тут все.


Хто не чув про взірець пригодницької літератури – «Три мушкетери» Олександра Дюма? Ця захоплива історія буде цікавою читачу будь-якого віку, адже книга була популярною більше сотні років тому і досі читається залюбки. Відважний мушкетер д'Артаньян із Гасконі та його вірні друзі Атос, Портос і Араміс переживають неймовірні пригоди на шляху захисту короля Франції у період ворожнечі між королем та кардиналом у першій половині сімнадцятого століття. 
Франція історія книги
«Сцени паризького життя» Оноре де Бальзака – одна з тих книг зі справжньою французькою атмосферою, які хочеться перечитувати знову і знову. Аристократія, що поступово помирає та загальне напруження у суспільстві першої половини дев'ятнадцятого століття слугують тлом для історії кохання герцогині де Ланже. Цей твір вважається одним з шедеврів світової класики.


А завершує наш список ще один класичний твір світової літератури вищезгаданого Олександра Дюма – «Граф Монте Крісто». Це емоційна історія про кохання, зраду і помсту, виконану з такою майстерністю, що у вас перехопить подих. Це роман про становлення особистості, про вибір, про абсолютну віртуозність долі. «Граф Монте Крісто», попри динамічність сюжету, підіймає нелегкі питання, на які люди шукали відповіді як у минулих століттях, так і в нашому. Читайте і робіть свої висновки!

#history #france #romance




Коментарі