Чим корисне читання для дітей?



А коли Ваша дитина в останній раз читав книгу, крім того, що передбачено шкільною програмою? А Ви самі? Та й твори у шкільній програмі в більшості дуже далекі від класики. Але не потрібно перекладати відповідальність на викладачів. Візьміть ініціативу у свої руки. Адже це в першу чергу Ваші діти. Читання дуже корисно для дітей. І чому саме, ми зараз розповімо.
Що можуть дати Вашій дитині перегляд телевізора або гри на комп'ютері? Хіба це допоможе йому в дорослому житті? Це лише розваги і вони не повинні займати весь вільний час малюка. Ось Ви йому зможете розповісти, хто така Ассоль, а він що буде розповідати своїм дітям та онукам? Справа не в книзі, а в інтелектуальному рівні. А всім відомо, що читання підвищує інтелект.
Більшість батьків привчають своїх дітей читати книги. І правильно роблять. Але якщо Ви до цього не прищепили інтерес дитини до книг, то саме час це зробити.
Такі книги, як пригоди Тимура і його команди формують моральність. Ті, хто читав такі книги, знає, хто такий хороший і порядна людина. Книга вчить відрізняти гарні вчинки від поганих. Вони вчать нас не бути байдужими до інших людей, вчать допомагати іншим. Нашим батькам, їх батькам і вчителям дуже допомагали подібні книги в процесі виховання.

А ось наші діти дуже ризикують. Вони можуть лише брати приклад з людини-павука, бетмена та інших героїв з фільмів. Вони будуть подрожать їм і віддавати перевагу спілкуватися в соціальних мережах.
Якщо ми і наші діти не будемо читати, то незабаром з'явиться покоління ідіотів. Ми ще встигли отримати гарну освіту, збагатили свій інтелектуальний світ.

Раніше ми писали твори самостійно, тепер його легко можна знайти в інтернеті. Навіщо напружуватися і розвиватися? А адже читання книг дозволяє розвивати мислення, вчитися аналізувати.
Книги вчать дітей грамотності. Сьогодні навіть багато дорослих можуть зробити в слові дві помилки. І чому вони можуть навчити своїх дітей? Чим більше малюк читає книг, тим правильніше і грамотніше він пише і говорить. Він вчиться правильно висловлюватися й думати. Можна навіть не пам'ятати правил і писати грамотно.
Коли дитина читає, у нього є заняття і він не бродить без діла на вулиці, менше сидить перед екраном комп'ютера. Змушуйте його переказувати Вам прочитану книгу. Це гарне тренування пам'яті, мови. Та й Ви дізнаєтеся багато нового, якщо раніше не читали цю книгу. А ще можна разом аналізувати те, що він прочитав. Так Ви разом і дуже цікаво проведете вечір. А це зближує, і дитина почне Вас більше поважати. Тільки насильно це робити не варто.
Учіть дитину читати, а після прищеплюйте йому любов до творів. І Ваша дитина обов'язково виросте освіченим, розумним, порядним і самостійною людиною. І Ви їм будете пишатися.

Коментарі