ТОП-5 дитячих книг до дня Святого Миколая



Напередодні дня Святого Миколая з'явилася добірка найкращих дитячих книг українських письменників до цього свята. ТОП-5 опубліковано на порталі "Новое Время. STYLE".

"Діти пишуть Святому Миколаю листи, так само як і Санта Клаусу, і загадують найчастіше не по одному бажанню. У деяких сім'ях існує традиція: на кожне свято до подарунків обов'язково додавати книгу, прищеплюючи таким чином звичку читати і смак до гарної літератури" , - пише портал.

1. "Книга, яку потрібно прочитати до дня Святого Миколая"
Фото: yakaboo.ua

Разом з цією книгою дитина, та й вся ваша сім'я, наповниться святковим очікуванням і настроєм. Діти дізнаються, хто такий Святий Миколай і чому він приносить подарунки. А ще можна разом заспівати про нього пісеньку. Ось уже дитинча приготувало шкарпетку, написало листа Святому Миколаю, склало власну "скарбничку добрих справ", забралося в ліжко, закрило оченята і чекає дива. Святий Миколай обов'язково прийде до кожного і нагородить щедрим подарунком за хорошу поведінку. Може, комусь навіть пощастить побачити його на власні очі і особисто попросити про щось важливе в житті.

2. "Гостинці з Ялинового лісу"

Фото: yakaboo.ua
Багатофункціональна книжечка, яка стане хорошим елементом спільної підготовки до свята в сім'ї. Нею можна і зайняти дитину на деякий час, і провести разом затишний вечір. Адже в цій невеликій книжці є й казка, і розмальовки, і цікаві завдання, і англійські слова, і навіть рецепт запашного імбирного печива!
Ілюстрації художниці Катерини Степанищевої доповнять святкову атмосферу і наповнять теплом і радістю серця.

3. "Подорож листа. Історія до свята Миколая"

Фото: yakaboo.ua
Історія заповітного бажання однієї маленької дівчинки, про яке вона написала Святому Миколаю.

Лист дуже переживав через свою важливу місію, оскільки хотів, щоб непросте бажання обов'язково здійснилося. Але перш ніж це відбудеться, йому доведеться пережити багато випробувань і пройти довгий шлях до чарівника.

4. "Різдвяна книжка"

Фото: yakaboo.ua

Чудово ілюстрована книжка і унікальний збірник історій про головні зимові свята українського народу - від Миколая до Водохреща.
Є в ній розповіді про походження того чи іншого свята, опис традицій, тексти колядок, щедрівок та інші віршовані твори, якими прийнято обмінюватися у свято. Все це доповнює гарний об'ємний вертеп.
Це видання буде хорошим путівником для дитини будь-якого віку.

5. "Марта з вулиці Святого Миколая"

Фото: yakaboo.ua
Повість для підлітків. Історія дорослішання і становлення дівчинки, яка мріє стати художницею. Книга про життя її рідних і друзів, про творчість і натхнення, живопис та музику, любов і втрати. І про народження нового життя.
Герої книги мудрі, добрі та мужні, вони вміють радіти життю, незважаючи ні на що, а сама книга іскриться щастям - таким простим і від того зворушливим. А що ж це за вулиця Святого Миколая? Дізнайтеся з цієї книги, яка послужить провідником через підліткові негаразди і допоможе розібратися зі своїм внутрішнім світом.

Коментарі